Historien om Ragn-Sells AB

Kredsløbsfilosofi og viden om miljøbeskyttelse er stadig mere og mere fremtrædende, dette er noget som stiller krav til vores organisation. Fra kun at være transportører, har vi udviklet os til at være rådgivere, konceptudviklere og producenter af sekundære råvarer

Starten på det som i dag er Ragn-Sells kan spores tilbage til 1881 da Amandus Zakarias Leonard Sellberg startede ”Sellbergs Ridning” i Stockholm. Senere giftede Amandus Zakarias Leonard Sellberg sig med Axelia Häggberg, som boede på Väderholmens gård i Sollentuna, hvor Ragn-Sells hovedkontor nu ligger. Sammen fik de sønnen Ragnar.

Starten på affaldshåndtering

I 1928 startede Amandus og Julias søn, Ragnar Sellberg, indsamlingen af affald, en virksomhed som familien Sellberg har udviklet gennem generationer. Da Ragnar leverede mælk hos kunderne i byen, kom han på ideen til at bringe affaldet fra byen tilbage til gården og styre det der. En service som folket satte pris på. Sagt og gjort, Väderholmen blev Sveriges første bud på en genbrugsstation.

Grundtanken og visionen var; at gøre jorden til et bedre sted for de kommende generationer, Ragnar fortsætter med at udvikle forretningen, og i 1933 bliver han administrerende direktør for AZ Sellbergs Åkeri. På dette tidspunkt har virksomheden omkring 100 heste. I løbet af de kommende år skiftes mange af hestene ud til fordel for ny teknologi, nemlig biler.

Virksomheden drives fra gården i flere generationer, og alle har bidraget og hjulpet så langt som de kunne.

Efter et generationsskifte i 1960'erne sælges AZ Sellbergs Directory.

Efter noget tid forlader Ragnar posten som præsident, og engagere sig i sit nye selskab AB North Trim. Selskabet vokser hurtigt og bliver en af de førende virksomheder indenfor genanvendelse af affald. 1968 skifter begge selskaber navn til Ragn-Sells AB. Ragnar fortsætter med at udvikle svensk genbrug og er en aktiv miljømæssig debattør indtil sin død i 1995.

I den tredje generation tiltræder Erik Sellberg som CEO i 2008. Både før og efter har Ragn-Sells AB ekspanderet og startet op i flere lande; Norge, Estland, Danmark. I dag er det Lars Lindén som er CEO.