Ragn-Sells Historie

Året var 1881, da Amandus Zakarias Leonard Sellberg starter Sellbergs heste transport på Odengatan 45 i Stockholm i Sverige. Hvad han ikke vidste dengang var, at han lagde grundstenene til en af ​​Sveriges førende genbrugsvirksomheder

Det tager nogle år før virksomheden begynder at gå den retning. Inden det gifter Amandus sig med Julia Axelia Häggberg, fra Väderholmens gård i Sollentuna. Parret flyttede til gården og fik senere sønnen Ragnar.

Sønnen Ragnar Sellberg skulle vise sig at være en pioner indenfor genbrug, og med en innovativ tankegang som var langt forud for sin tid. I 1928 solgte han kartofler og mælk fra gården i forskellige områder af Stockholm. Den unge Ragnar kom på ideen til at bringe affaldet fra byen tilbage til gården og styre det der.

Sagt og gjort, Väderholmen blev Sveriges første bud på en genbrugsstation.

Grundtanken og visionen var; at gøre jorden til et bedre sted for de kommende generationer, Ragnar fortsætter med at udvikle forretningen, og i 1933 bliver han administrerende direktør for AZ Sellbergs Åkeri. På dette tidspunkt har virksomheden omkring 100 heste. I løbet af de kommende år skiftes mange af hestene ud til fordel for ny teknologi, nemlig biler.

Virksomheden drives fra gården i flere generationer, og alle har bidraget og hjulpet så langt som de kunne.

Efter et generationsskifte i 1960'erne sælges AZ Sellbergs Directory.

Efter noget tid forlader Ragnar posten som præsident, og engagere sig i sit nye selskab AB North Trim. Selskabet vokser hurtigt og bliver en af de førende virksomheder indenfor genanvendelse af affald. 1968 skifter begge selskaber navn til Ragn-Sells AB. Ragnar fortsætter med at udvikle svensk genbrug og er en aktiv miljømæssig debattør indtil sin død i 1995.

I den tredje generation tiltræder Erik Sellberg som CEO i 2008. Både før og efter har Ragn-Sells AB ekspanderet og startet op i flere lande; Norge, Estland, Danmark. I dag er det Lars Lindén som er CEO

Foruden driften i de forskellige lande består Ragn-Sells AB også af datterselskaberne RSM&CO og Recyclables.